Zoeken
  • mjvanlier

Tegel eruit, plant erin

Fantastisch motto, niet door mijzelf bedacht maar door Stichting Steenbreek.

Dit jaar heeft gemeente De Bilt zich bij dit landelijke platform aangesloten om wateroverlast en hittestress in onze gemeente te verminderen en de biodiversiteit te vergroten.

De gemeente, IVN De Bilt en Groei & Bloei De Bilt hebben de handen ineen geslagen en gaan bewoners enthousiasmeren om hun tuin te vergroenenen om zo bij te dragen aan een klimaatbestendige, gezonde en groene leefomgeving.

Omdat vorig jaar uit onderzoek is gebleken dat het in het dorp De Bilt 5 graden warmer was dan in de omliggende omgeving beginnen we hier: "Samen meer groen in het dorp De Bilt" Het kernteam dat bestaat uit twee Groei&Bloeiers en twee IVNers (waaronder ikzelf) heeft de eerste contacten al gelegd en begint in de wijk Weltevreden met het onttegelen. Hoewel onze voorlichtingsavond voor Weltevreden op 12 juni gepland staat hebben zich op voorhand al acht tuineigenaren aangemeld en dat stemt mij blij.


Voor meer informatie:

https://www.operatiesteenbreek.nl https://www.debilt.nl/wonen-en-bouwen/projecten/operatie-steenbreek17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Dahlia