Tuinadvies

Zinvol je tuin inrichten

De tuin is een belangrijk onderdeel van uw hele leefomgeving waar men het liefst het hele jaar door optimaal van kan genieten. Een rustig plekje waar u lekker een boek kunt lezen met het zachte gezoem van de hardwerkende bijen op de achtergrond of juist een spannend zitgedeelte waar u kunt genieten van de op libellelarven jagende kikkers en salamanders langs de vijverrand.

Bij elk mens bestaat er een andere wens en alle leden van het gezin verdienen de ruimte. Tuinzinnig geeft advies en eventueel de helpende hand om uw tuin volledig af te stemmen op ieders wensen en mogelijkheden. Uiteraard met een uitgebreid advies over de beste beplanting en zitruimtes, maar ook over samenhang, bloeitijden en de aantrekkingskracht op bepaalde insecten en amfibiëen. 

 

Biodiversiteit

Elke tuin is een wereld op zich. Mens, dier en plant leven samen op de beschikbare ruimte en vormen een klein ecosysteem.

Deze ecologische samenhang kunnen we beïnvloeden door te kiezen voor de juiste inrichting van je tuin (beplanting, zon, schaduw, water, levendigheid of rust). Een tuin in harmonie is een klein paradijs voor alles wat er leeft, bloeit en groeit. Tuinzinnig geeft u uitgebreid advies om alle tuinbewoners de mooist mogelijke leefplek te geven. 

De tuin als rustpunt en ontspanningsplek

Naast een mooi uitzicht vanuit huis is de tuin natuurlijk een heerlijke plek om te ontspannen en lekker bezig te zijn. Afhankelijk van uw wensen kijk ik naar alle aspecten van de tuininrichting. Onderhoudarm of juist een weelderige plek waar u vaker kunt snoeien. Misschien een rustige speelplek voor kinderen waar ze veilig buiten kunnen spelen of een vijvertje waar altijd leven te vinden is.

Samen lopen we door de tuin, geef ik uitleg en tips en staan we stil bij de zon- en schaduwplekken in de tuin en de best daarbij horende beplanting en bestrating. Ook de opbergruimtes en schuurtjes krijgen een plek in het geheel.

Uiteraard krijg u na afloop een uitgebreid advies op papier met voorstellen voor de juiste inrichting van uw wenstuin. Neem gerust contact met me op via telefoon of email en samen nemen we alle wensen en vragen door.