top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermjvanlier

Dol op rozen

Als ik mijn tuintje inloop word ik niet alleen verwelkomd door de kleurrijke bloemenpracht en het heerlijk aroma van mijn klimrozen maar ook door de talloze insecten die op de rozen afkomen. De rozen worden ook grondig geïnspecteerd door musjes en meesjes, op zoek naar (insecten)voer voor hun jonge kroost en zichzelf.

Hoewel juni nog moet beginnen is mijn doornloze 'Zephirine Drouhin' al over haar hoogtepunt heen maar bloeit mijn ‘Albertine’ gelukkig nog volop. Uitgebloeide bloemen knip ik af zodat de plant geen energie steekt in het vormen van bottels en ik in het najaar, mét een bonte verzameling tuingasten, nogmaals kan genieten van de meer bescheiden herbloei .

Rosa 'Zephirine Drouhin' samen met donkerbladige vlier (Sambucus Nigra)

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dahlia

bottom of page